klik hier voor een paar "on the road" sfeerbeelden ...

klik hier voor een paar "on the road" sfeerbeelden ...

klik hier voor een paar "on the road" sfeerbeelden ...
Klik op één van de foto's hierboven voor 'on the road' sfeerbeelden ...

Zondag

BrusselAmman

Lijnvlucht van Brussel naar Amman waar we worden opgevangen door een medewerker van Amani-Tours. Kennismaking met onze privéchauffeur-gids Raed en transfert naar Hotel Jerusalem voor overnachting.

Maandag

AmmanAjlun - JerashAmman

Na het ontbijt vertrekken we voor een stadsrondrit door Amman, hoofdstad van het Hasjemitische Koninkrijk, oorspronkelijk gebouwd op 7 heuvels maar inmiddels uitgedeind tot 17 heuvels. We ontdekken sporen uit een glorierijk verleden. Onze gids toont ons het moderne Amman, de King Abdullah Moskee, het Parlement. We bezoeken het Romeins Theater uit de 2e eeuw n.C., alsook de Citadel vanwaar we een schitterend zicht hebben over de stad. We vertrekken dan naar Ajlun, voor een bezoek aan het kasteel Qalat al-Rabat, één van de mooiste staaltjes van Arabische architectuur uit het Midden-Oosten. Dan rijden we door naar Jerash, ooit volledig bedolven onder het zand. Na de lunch bezoeken we met een gids de stad met de wellicht best bewaarde overblijfselen uit het Romeinse Rijk : de tempels van Zeus en Artemis, de triomfboog van Adrianus, de schitterende zuilen van de Cardo Maximus, het Ovalen Forum en het Zuidelijk Theater… Nadien keren we terug naar Amman waar we in Hotel Jerusalem een avondmaal nuttigen en overnachten.

Dinsdag

Amman Mount NeboMadabaPetra

Na het ontbijt vertrekken we richting Mount Nebo, vanwaar Mozes het Beloofde Land aanschouwde. We vinden er ook zijn grafmonument terug. Deze streek is één van de meest geliefde van Jordanië, alleen al door het schitterende uitzicht dat er is op de Dode Zee en de Jordaanvallei. In Madaba brengen we een bezoek aan de Grieks-Orthodoxe kerk Sint-Georgius waar het bekendste mozaïek ligt van zowat 1.400 jaar oud : de kaart van Palestina. In de buurt van Madaba zou ook ergens een warmwaterwaterval zijn maar daar gaan wij jammer genoeg niet naartoe. Wegens wegenwerken op King’s Highway rijden we deels ook via Desert Highway (waar we in een baanrestaurant lunchen) naar Karak, een burcht van de kruisvaarders, gelegen op een 950 m. hoog rotsplateau. Tegen de late namiddag trekken we verder naar Petra, waar we dineren en overnachten in Hotel Petra Forum (een upgrade !).

Woensdag

Petra

Van 9u00 tot 17u45 nemen we de tijd om de meest bekende stad van Jordanië te bezoeken : de adembenemende ‘zalmroze stad’ Petra ! Via de Siq, een nauwe bergkloof, ontdekken we de oude hoofdstad van het Nabatese koninkrijk. Een gids leidt ons tot het Nieuwe Museum en na de lunch wagen we ons aan een "expeditie" naar Ed-Deir. We zien ook "De Schatkamer", de Koningsgraven, het Theater en paleizen, die getuigen van een uitzonderlijke architectuur. Moe maar voldaan dineren en overnachten we nogmaals in Hotel Petra Forum.

Donderdag

PetraWadi RumAqaba

Ontbijt en vertrek naar de woestijn van Wadi Rum, waar de film "Lawrence of Arabia" werd opgenomen. Gedurende een 2 uur durende jeeprit ontdekken we de immense bergen bestaande uit zandsteen. Tijdens onze tocht zien we de tentenkampen van de nomadenstam die er nog steeds leeft. Na de tocht eten we ter plaatse. Na de middag vertrekken we naar Aqaba, naar het zandstrand van de Rode Zee. We luieren nog wat aan de rand van het zwembad, dineren en overnachten in Hotel Aqaba Gulf.

Vrijdag

Aqaba

Na het ontbijt hebben we een vrije dag in Aqaba. We maken een stevige wandeling maar keren wegens té grote aandacht van de taxichauffeurs terug naar het hotel. Vermits een tocht met een glazen boot niets nieuws is voor ons, aan een strand zitten aan ons niet besteed is en snorkelen of andere watersporten ons evenmin kunnen bekoren, hebben we het gevoel een dag "verloren" te hebben, die we beter hadden kunnen besteden in Petra. Na de middag liggen we nog wat aan de rand van het zwembad. Avondmaal en overnachting in Hotel Aqaba Gulf.

Zaterdag

AqabaDode ZeeAmman

Ontbijt en vertrek naar de Dode Zee, dat ongeveer 400m. onder de zeespiegel ligt en dat tevens het laagste punt op aarde is. Door het hoge zoutgehalte (4 keer meer dan normaal) bezit de Dode Zee, zoals zijn naam al laat vermoeden, geen enkele vorm van leven. In het Dead Sea Spa Hotel zijn de prijzen om even te drijven in de Dode Zee erg hoog, een beetje verder in een soort van lido hoef je dan weer enkel parkeergeld te betalen : het comfort is dan ook miniem. Jammer dat hier niets voorzien is in de rondreis zelf. We lunchen eerst en Martine drijft een kwartiertje op het water (voor herhaling vatbaar). We keren terug naar Amman en stoppen onderweg om wat souveniertjes te kopen. Avondmaal (op eigen kosten wegens een vergissing van Amani-Tours) en overnachting in Hotel Jerusalem.

Zondag

Amman – Brussel

Hoewel hij de vorige avond niet wist of hij of een andere chauffeur ons naar de luchthaven zou brengen, staat Raed ons stipt op tijd op te wachten. Transfert naar de luchthaven van Amman voor onze terugvlucht naar Brussel.

lijn